Pepparkaksbollar
Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än pepparkakor.
Portioner/antal/mängd:
Ca 10 stycken
Tillagningstid:
Ca 15 minuter + nedkylning
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Ingredienser:
- 1 1/2 dl dadlar
- 1/2 dl pumpakärnor (receptet är skapat med blötlagda och rostade pumpakärnor)
- 1 dl riven kokos
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 msk kokosolja
- 1/2 krm havssalt
Gör så här:
Mixa ihop dadlar till en smet i en matberedare.
Tillsätt pumpakärnor och riven kokos och mixa ihop allt.
Tillsätt kokosolja, pepparkakskrydda och salt och mixa tills allt är väl blandat.
Forma bollar i önskad storlek av smeten och rulla dem sen i riven kokos.
Om smeten är svår att forma till bollar så kan det bero på att kokosoljan är för varm. Ställ smeten i kylen en stund så att kokosoljan stelnar något och gör sen ett nytt försök.
Förvara i kyl eller frys, och kyl helst ner pepparkaksbollarna innan förtäring. Ta fram dem en stund innan servering så de hinner mjukna lite.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.