Persikosorbet med hallon

av 5 jun, 2019

Persikosorbet med hallon

Som barn var persikor och nektariner ett tecken på att nu var det verkligen sommarlov. Minnen av sandstrand med persikor, att persikor var nektariner med päls, eller med pyjamas och hur man kunde äta 3-4 persikor bara för att få äta fler än sin bror. Jag (Tine) har många fina minnen av denna frukt.

Den här sorbeten är också en favorit och blandar sig underbart med hallon. Men den går även att göra utan hallon och då får sorbeten såklart en gulare färg.

Hoppas ni ska tycka om den!

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

20 min + 5-7 timmar

Kategori:

Dessert och snacks
Barnanpassat

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 persikor
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl vatten
  • 2.5 dl frysta hallon

Gör så här:

Ju mognare persikor desto sötare är dem. Som all frukt.

Dela persikorna och ta ur kärnan, tärna dem sen och lägg i en glasburk eller plastpåse och frys in i minst 5 timmar.

Ta ut persikorna ur frysen och lägg i en matberedare. Tillsätt citronsaft och vatten. Kör matberedaren tills du fått en fin sorbet.

Om du vill ha hallon i tillsätt dem nu och kör lite till. Om du vill ha bitar av hallon kör du kortare tid och längre om du vill att hallonen ska mixas helt med persikorna.

Om du är rädd för frysta hallon koka dem först och frys in igen innan du har dem i sorbeten. Gör som det här tipset.

Servera direkt eller frys in i 1-2 timmar.

 

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.