Pulled pork i slowcooker

av 1 jun, 2020

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork är så användbart till mycket. Antingen bara äta som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller gör en enkel sallad till och kanske nån sås. Eller varför inte servera i ett stekpannebröd tillsammans med en salsa och sås.

Riktigt gott och enkelt att göra i slowcooker.

För att göra detta recept i ugnen, sätt ugnen på 125 grader och låt stå i ugnen i 4-5 timmar.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

6-7 timmar

Kategori:

Huvudrätt
Barnvänligt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kg fläskkött (exempelvis karré)
  • 1 krm liquid smoke
  • 4 dl passerade tomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 dl vatten

Gör så här:

Ta fram fläsket ca en timme innan tillagning.

Ha ca 1 dl passerade tomater, 1 lök och resten av ingredienserna i en stavmixer eller annan köksmaskin. Mixa till en slät salsa.

Tillsätt resten av de passerade tomaterna.

Lägg fläsket i din slowcooker.

Häll över den rökiga salsan och vattnet.
Skär löken i större bitar och lägg runt köttet.

Sätt slowcookern på låg värme och på 6-7 timmar. Kolla köttet efter 6 timmar för att se om det är färdigt.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.