Pumparisotto med blomkålsris
Pumparisotto med blomkålsris
Den här risotton är så härligt krämig och god, men med lite motstånd av blomkålsriset så att allt inte bara blir en puré.
Den är lite söt från pumpan och kokosmjölken, men baconet tillför sälta och de torkade tranbären tillför en härlig syrlighet.
Färsk persilja på toppen är pricken över i.
Servera som den är eller tillsammans med exempelvis lite kyckling.

Portioner/antal/mängd:
4
Tillagningstid:
20 minuter
Kategori:
Huvudrätt
Sidorätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 280 gram bacon (två paket)
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 50 gram champinjoner
- 1 blomkålshuvud, ca 2 dl blomkålsris per portion
- 8 msk pumpapuré
- 8 msk kokosmjölk
- 1 msk citronjuice
- Salt och svartpeppar
- En näve färsk persilja
- 2-3 msk torkade tranbär
- Pumpakärnor
- Kokosolja
Gör så här:
Smält lite kokosolja i en stekpanna.
Skär bacon i små bitar och stek tills de blir lite gyllene.
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek på med baconet.
Sätt bacon och champinjoner åt sidan.
Finhacka löken och pressa vitlöken.
Stek lök i kokosolja tills det blivit lite mjukt och tillsätt sen vitlöken. Stek i ett par minuter.
Tillsätt blomkålsris, pumpapuré, kokosmjölk, citronsaft, salt och peppar. Rör samman allt ordentligt och låt småputtra i ca 5 minuter.
Tillsätt bacon och champinjoner och rör samman.
Du kan blanda lite av den hackade persiljan i risotton och ha resten som pynt ovanpå.
Servera och ha på lite torkade tranbär och pumpafrön.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.