Rabarberkompott

av 21 apr, 2019

Rabarberkompott

Ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. 
Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj. 

Använd på en gång eller frys in för att använda längre fram.
Frys in i mindre mängder i en iskubslåda, glasburkar eller bullformar och ta sedan fram önskad mängd och tina.  

Vill du inte använda kokossocker som sötning så går det bra att byta ut mot önskad mängd honung eller dadlar. Mixa då i det söta när du mixar rabarbern med stavmixer.

Portioner:

Tillagningstid:

ca 20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 plåt rabarber
  • 1 – 2 msk kokosocker
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar.

Lägg på plåt och strö över kokossocker och vatten.

Rör om och se till att rabarbern inte ligger på varann.

Ställ in rabarbern i ugnen i fem minuter.

Låt svalna och mixa ihop med stavmixer.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.