Rabarberkompott

av 21 apr, 2019

Rabarberkompott

Ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. 
Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj. 

Använd på en gång eller frys in för att använda längre fram.
Frys in i mindre mängder i en iskubslåda, glasburkar eller bullformar och ta sedan fram önskad mängd och tina.  

Vill du inte använda kokossocker som sötning så går det bra att byta ut mot önskad mängd honung eller dadlar. Mixa då i det söta när du mixar rabarbern med stavmixer.

Portioner:

Tillagningstid:

ca 20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 plåt rabarber
  • 1 – 2 msk kokosocker
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar.

Lägg på plåt och strö över kokossocker och vatten.

Rör om och se till att rabarbern inte ligger på varann.

Ställ in rabarbern i ugnen i fem minuter.

Låt svalna och mixa ihop med stavmixer.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.