Rabarberkompott

av 21 apr, 2019

Rabarberkompott

Ett snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. 
Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj. 

Använd på en gång eller frys in för att använda längre fram.
Frys in i mindre mängder i en iskubslåda, glasburkar eller bullformar och ta sedan fram önskad mängd och tina.  

Vill du inte använda kokossocker som sötning så går det bra att byta ut mot önskad mängd honung eller dadlar. Mixa då i det söta när du mixar rabarbern med stavmixer.

Portioner:

Tillagningstid:

ca 20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 plåt rabarber
  • 1 – 2 msk kokosocker
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar.

Lägg på plåt och strö över kokossocker och vatten.

Rör om och se till att rabarbern inte ligger på varann.

Ställ in rabarbern i ugnen i fem minuter.

Låt svalna och mixa ihop med stavmixer.

Flera recept

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.