Revbensspjäll med chili

av 7 jun, 2020

Revbensspjäll med chili

Vem tycker inte om revbensspjäll!?

Så gott och användbart både som snacks, som sidorätt på ett buffébord, eller till middag ihop med lite annat plock.

Går att göra dessa i ugnen eller på grillen.

De här revbensspjällen har lite mer sting i sig och det är väldigt gott med rökig sås till dessa.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

80 minuter  + minst 2 timmar marinering

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kg revben
  • vatten
  • salt
  • 1 lök
Marinad
  • 1 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk honung
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl coconut aminos
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 dl passerade tomater
  • Svartpeppar

Gör så här:

Lägg revbenen i en stor gryta och fyll på med lök, salt och vatten så det täcker revbenen.

Koka upp, skumma av och låt sen koka under lock i ca 30 minuter.

Under tiden det kokar mixar du alla ingredienser till marinaden.

Ta upp köttet och lägg det i en rymlig skål eller i dubbla plastpåsar.

Häll över 2/3 av marinaden och gnid in revbenen ordentligt.

Låt köttet marinera i minst 2 timmar, men bäst smak blir det om det får marinera över natten.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ in revbenen i cirka 30 minuter. Om du grillar revbenen kan du göra så över glödbädd i 10-15 minuter.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.