Revbensspjäll med chili
Revbensspjäll med chili
Vem tycker inte om revbensspjäll!?
Så gott och användbart både som snacks, som sidorätt på ett buffébord, eller till middag ihop med lite annat plock.
Går att göra dessa i ugnen eller på grillen.
De här revbensspjällen har lite mer sting i sig och det är väldigt gott med rökig sås till dessa.

Portioner/antal/mängd:
4 portioner
Tillagningstid:
80 minuter + minst 2 timmar marinering
Kategori:
Sidorätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 1 kg revben
- vatten
- salt
- 1 lök
Marinad
- 1 chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk honung
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl äppelcidervinäger
- 0.5 dl coconut aminos
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 dl passerade tomater
- Svartpeppar
Gör så här:
Lägg revbenen i en stor gryta och fyll på med lök, salt och vatten så det täcker revbenen.
Koka upp, skumma av och låt sen koka under lock i ca 30 minuter.
Under tiden det kokar mixar du alla ingredienser till marinaden.
Ta upp köttet och lägg det i en rymlig skål eller i dubbla plastpåsar.
Häll över 2/3 av marinaden och gnid in revbenen ordentligt.
Låt köttet marinera i minst 2 timmar, men bäst smak blir det om det får marinera över natten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ in revbenen i cirka 30 minuter. Om du grillar revbenen kan du göra så över glödbädd i 10-15 minuter.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.