Rökig sås till grillat
Rökig sås till grillat
Denna sås är riktigt krämig och god med smaker som passar fint till grillat och till revbensspjäll som man gör i ugnen. Även väldigt gott till pulled pork eller pulled beef.
Såsen är majonnäsbaserad.

Portioner/antal/mängd:
ca 2.5 dl
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 dl olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- Saft från 0.5 lime
- 1 msk coconut aminos
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 0.5 msk paprikapulver
- 1 tsk smoked paprikapulver
- 1 tumnagel stor färsk ingefära
- 1 krm salt
- 0.5-1 röd chili (beroende på hur stark du vill ha såsen)
Gör så här:
Häll i allt utom 1 dl olivolja i en hög behållare.
Ta en stavmixer och mixa ordentligt.
Fortsätt mixa och häll sakta i den sista decilitern med olivolja.
Såsen blir tjockare och krämig.
Häll upp såsen på en ren glasburk och ställ in i kylen en stund innan servering.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.