Rostad potatissallad med primörer

av 7 jun, 2020

Rostad potatissallad med primörer

Försommaren bjuder på mycket gott som färskpotatis och andra goda primörer.

Att blanda dessa till en härlig sallad är verkligen en hit tillsammans med en syrlig dressing.

Använd de primörer du själv gillar.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

45 minuter + tid för potatisen att kallna

Kategori:

Sidorätt
Midsommar

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.4 kg färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4-5 rädisor
  • 1 knippe sparris
  • 8-10 körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter
  • Krasse
Dressing
  • Saft från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 tsk honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta potatisen ordentligt och halvera dem. Är de större kan du skära båtar av dem.

Lägg pottaisen i en skål och ha i olivolja, salt och pressa i vitlöken.
Blanda runt ordentligt och häll upp på en plåt eller en ugnssöker form.

In i ugnen i 30 minuter eller tills potatisen är genomstekt och har en gyllene färg.

När potatisen är färdig, ställ den åt sidan att svalna.

Skär kvartar av rädisorna och skär bort den träiga delen av sparrisen.

Blanda i rädisorna med potatisen.

Rosta pinjenötterna i en varm panna. Häll över salladen.

Halvera körsbärstomaterna och blanda i salladen.

Koka upp vatten. När det kokar lägger du i sparrisen i 1.5 minut, häll sedan av vattnet och blanda med potatis och rädisor.

Gör dressingen och häll över salladen. Blanda ner krasse och blanda ordentligt innan servering.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.