Saltkonserverade äggulor

av 28 jun, 2019

Saltkonserverade äggulor

Detta är det nya inom paleovärlden – en paleoparmesan!

Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller vad du än äter. Det smakar lite som parmesan (därmed paleoparmesan) och tillför sälta till rätterna. Dundergott på en sallad, eller på ett fröknäcke med sallad och skinka.

De saltkonserverade äggen håller i ca en månad i kylen. Om du inteätit upp dem innan, vilket är väldigt lätt hänt.

Av äggvitorna som blir över kan du göra dessa goda maränger.

Portioner/antal/mängd:

6 äggulor

Tillagningstid:

2 dagar, 2 timmar och 5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 äggulor
  • Salt (välj ett Himalayasalt eller ett bra havssalt)

Gör så här:

Häll ett tjockt lager salt på en tallrik eller i en form som passar till äggen.

Ta en matsked och gör små gropar i saltet, men se till att det fortfarande är en del salt i botten av groparna.

Separera äggulor och äggvitor och häll äggulorna (hela!) i groparna.

Häll salt över äggulorna så att de täcks helt och hållet.

Ställ in i kylen i minst 28 timmar (2 dygn).

Sätt ugnen på 50 grader.

Ta ur äggulorna ur kylen, ta fram dem ur saltet och putsa av så mycket salt du kan från dem. De ska nu vara ganska hårda, men för att de ska hårdna ännu mer behöver de gå in i ugnen en stund.

Lägg äggen på ugnsgaller med bakplåtspapper under.
Ställ in i mitten av ugnen i 2 timmar.

Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Sen kan du använda de skivade eller rivet.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.