Saltkonserverade äggulor

av 28 jun, 2019

Saltkonserverade äggulor

Detta är det nya inom paleovärlden – en paleoparmesan!

Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller vad du än äter. Det smakar lite som parmesan (därmed paleoparmesan) och tillför sälta till rätterna. Dundergott på en sallad, eller på ett fröknäcke med sallad och skinka.

De saltkonserverade äggen håller i ca en månad i kylen. Om du inteätit upp dem innan, vilket är väldigt lätt hänt.

Av äggvitorna som blir över kan du göra dessa goda maränger.

Portioner/antal/mängd:

6 äggulor

Tillagningstid:

2 dagar, 2 timmar och 5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 äggulor
  • Salt (välj ett Himalayasalt eller ett bra havssalt)

Gör så här:

Häll ett tjockt lager salt på en tallrik eller i en form som passar till äggen.

Ta en matsked och gör små gropar i saltet, men se till att det fortfarande är en del salt i botten av groparna.

Separera äggulor och äggvitor och häll äggulorna (hela!) i groparna.

Häll salt över äggulorna så att de täcks helt och hållet.

Ställ in i kylen i minst 28 timmar (2 dygn).

Sätt ugnen på 50 grader.

Ta ur äggulorna ur kylen, ta fram dem ur saltet och putsa av så mycket salt du kan från dem. De ska nu vara ganska hårda, men för att de ska hårdna ännu mer behöver de gå in i ugnen en stund.

Lägg äggen på ugnsgaller med bakplåtspapper under.
Ställ in i mitten av ugnen i 2 timmar.

Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Sen kan du använda de skivade eller rivet.

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.