Smulpaj på jordmandelmjöl
Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP.
När receptet skapades var det högsäsong för rabaraber men receptet passar såklart även för blåbär, jordgubbar och äpple.
I receptet har en form med en diameter på 25 cm använts och smulpajen har bakats med mjöler från Dorimax.
Portioner/antal/mängd:
6-8 portioner
Tillagningstid:
ca 50 minuter
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Ingredienser:
Rabarberpaj:
- ca 8 dl rabarber i bitar
- 1 msk lönnsirap
- 1 dl grovt jordmandelmjöl
- 1 dl fint jordmandelmjöl
- 0,5 dl cassavamjöl
- 1 krm havssalt
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kokosolja i fast form + lite kokosolja för att smörja pajformen
- 2 msk lönnsirap
Gör så här:
Kyl kokosoljan om den inte är i fast form. Kokosolja blir flytande vid 25 grader.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka rabarbern i ca två centimeter stora bitar och blanda med lönnsirapen i en pajform.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt lönnsirap och kokosoljan och baka ihop mjölblandningen till en deg med fingrarna.
Smula degen över rabarbern (eller det du valt som innehåll för din paj).
Ställ in pajen i mitten av ugnen ca 20 – 30 minuter.
Kan serveras både ljummen och kall. Gott med en klick kokosyoghurt till eller en hemmagjord vaniljsås.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.