Smulpaj på jordmandelmjöl

av 18 jul, 2020

Smulpaj på jordmandelmjöl

Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP.

När receptet skapades var det högsäsong för rabaraber men receptet passar såklart även för blåbär, jordgubbar och äpple.

 I receptet har en form med en diameter på 25 cm använts och smulpajen har bakats med mjöler från Dorimax.

Portioner/antal/mängd:

6-8 portioner

 

Tillagningstid:

ca 50 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

Rabarberpaj:

  • ca 8 dl rabarber i bitar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 dl grovt jordmandelmjöl
  • 1 dl fint jordmandelmjöl
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm havssalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja i fast form + lite kokosolja för att smörja pajformen
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här:

Kyl kokosoljan om den inte är i fast form. Kokosolja blir flytande vid 25 grader.

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka rabarbern i ca två centimeter stora bitar och blanda med lönnsirapen i en pajform. 

Blanda ihop de torra ingredienserna.

Tillsätt lönnsirap och kokosoljan och baka ihop mjölblandningen till en deg med fingrarna.

Smula degen över rabarbern (eller det du valt som innehåll för din paj).

Ställ in pajen i mitten av ugnen ca 20 – 30 minuter.

Kan serveras både ljummen och kall. Gott med en klick kokosyoghurt till eller en hemmagjord vaniljsås. 

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.