Smulpaj på jordmandelmjöl

av 18 jul, 2020

Smulpaj på jordmandelmjöl

Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP.

När receptet skapades var det högsäsong för rabaraber men receptet passar såklart även för blåbär, jordgubbar och äpple.

 I receptet har en form med en diameter på 25 cm använts och smulpajen har bakats med mjöler från Dorimax.

Portioner/antal/mängd:

6-8 portioner

 

Tillagningstid:

ca 50 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

Rabarberpaj:

  • ca 8 dl rabarber i bitar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 dl grovt jordmandelmjöl
  • 1 dl fint jordmandelmjöl
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm havssalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja i fast form + lite kokosolja för att smörja pajformen
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här:

Kyl kokosoljan om den inte är i fast form. Kokosolja blir flytande vid 25 grader.

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka rabarbern i ca två centimeter stora bitar och blanda med lönnsirapen i en pajform. 

Blanda ihop de torra ingredienserna.

Tillsätt lönnsirap och kokosoljan och baka ihop mjölblandningen till en deg med fingrarna.

Smula degen över rabarbern (eller det du valt som innehåll för din paj).

Ställ in pajen i mitten av ugnen ca 20 – 30 minuter.

Kan serveras både ljummen och kall. Gott med en klick kokosyoghurt till eller en hemmagjord vaniljsås. 

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.