Torkade citrusskivor

av | 17 dec, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Det finns mycket man kan använda sig av för att minska svinnet vid presentinslagning. Speciellt runt jul blir det otroligt mycklet papper och kartonger i soporna och alldeles för få personer sorterar de soporna dessvärre.

På bilden nedan ser ni lite tips på vad man kan använda sig av istället när man slår in julklappar.

Ett av tipsen är att använda sig av naturen! Lite kvistar, bär, torkade apelsinskivor, kottar etc.
Men…torkade apelsinskivor…hur kan det vara hållbart? Då måste man ju köpa apelsier och de är ju flugna över halva jorden…?!
Tanken här är mer att använda sig av det man har hemma. Säg att du har köpt en massa apelsiner och mandariner exempelvis, men så hinner inte familjen äta upp allt så de börjar skrumpna…ja, då kan man istället för att slänga dem…torka dem! Då minskar du svinnet.

Nedan ser ni hur man gör på ett mycket enkelt sätt för att torka skivor av citrus.

Sätt ugnen på 50-75 grader.

Skär citrusen i skivor som inte är för tjocka.

Lägg ut skivorna på ett galler. Du kan ha en plåt under, men det brukar inte droppa så mycket ifrån skivorna.

Ställ in i ugnen i 2-4 timmar. Det beror lite på ugnen. Du kan ha en träslev i ugnsluckan så den hålls på glänt, då kan ångan lämna ugnen och processen går lite snabbare.

Håll koll på citrusskivorna så de inte bränns vid eller får för mycket färg.

Ta ut citrusskivorna. De svalnar snabbt. DU kan använda dem som lite dekoration, att pynta presenter med eller använd i en fin dörrkrans exempelvis.

Nu är det bara att pynta och visa upp sina fina torkade citrusskivor!

På bilden till höger ser ni en julgrupp som Tines dotter, Lily (21 månader) fått pynta där citrusskivor använts.

 

God Jul!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

Kvinnor och träning

Kvinnor och träning

De flesta av oss hittar en träningsform vi gillar och bara kör på flera gånger i veckan, vecka ut och vecka in. Ibland känner man sig mer trött och omotiverad men man kör på i alla fall. För träning är ju hälsosamt, eller hur?! Du kanske har läst eller hört att det är...

läs mer
Tips på nyårsmenyer

Tips på nyårsmenyer

Har ni bestämt vad ni ska äta på nyår? Många tycker om att planera långt i förväg och sen finns det ofta en del gäster att ta hänsyn till när det gäller vad de tycker om/inte tycker om, allergier, intoleranser etc. Alla våra recept är fria från spannmål, mejerier och...

läs mer
Magnesium

Magnesium

Idag är det dessvärre många som har brister på magnesium. Det är faktiskt en av de vanligaste bristerna hos människan. Men alla har inte en grav brist, utan den varierar från person till person. I det här inlägget tänkte skriva vi om varför vi har brister, vad som...

läs mer