Tzatsiki på kokosyoghurt
Tzatsiki på kokosyoghurt
Tzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar.
Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.

Portioner:
–
Tillagningstid:
20 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
AIP
Låghistamin
Ingredienser:
- 3 dl kokosyoghurt
- 0.5 gurka
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- Salt
- Vit- och svartpeppar (kan uteslutas för AIP och låghistamin)
- (ev. Lite honung)
Gör så här:
Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Salta lite grann och låt stå en stund.
Blanda kokosyoghurt med pressad vitlök, olivolja och eventuellt lite honung. Smaka av med salt och vit- och svartpeppar.
Krama ur så mycket vätska du kan ur gurkan och blanda sen ner den i yoghurten.
Låt tzatsikin stå en stund innan du serverar den så att smaken hinner sätta sig lite. Godast är den faktist efter några timmar eller en dag.
Ett hett tips är att ha dill i tzatsikin.
Flera recept
Korvbröd och hamburgerbröd
Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...
Semmelpannacotta
Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...
Semlor
Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad kokosgrädde...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.