Tzatsiki på kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar.

Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 3 dl kokosyoghurt
  • 0.5 gurka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Vit- och svartpeppar (kan uteslutas för AIP och låghistamin)
  • (ev. Lite honung)

Gör så här:

Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Salta lite grann och låt stå en stund.

Blanda kokosyoghurt med pressad vitlök, olivolja och eventuellt lite honung. Smaka av med salt och vit- och svartpeppar.

Krama ur så mycket vätska du kan ur gurkan och blanda sen ner den i yoghurten.

Låt tzatsikin stå en stund innan du serverar den så att smaken hinner sätta sig lite. Godast är den faktist efter några timmar eller en dag.

Ett hett tips är att ha dill i tzatsikin.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.