Tzatsiki på kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar.

Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.

Portioner:

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 3 dl kokosyoghurt
  • 0.5 gurka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Vit- och svartpeppar (kan uteslutas för AIP och låghistamin)
  • (ev. Lite honung)

Gör så här:

Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Salta lite grann och låt stå en stund.

Blanda kokosyoghurt med pressad vitlök, olivolja och eventuellt lite honung. Smaka av med salt och vit- och svartpeppar.

Krama ur så mycket vätska du kan ur gurkan och blanda sen ner den i yoghurten.

Låt tzatsikin stå en stund innan du serverar den så att smaken hinner sätta sig lite. Godast är den faktist efter några timmar eller en dag.

Ett hett tips är att ha dill i tzatsikin.

Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.