Ugnsrostad pumpa med kål

av 15 okt, 2019

Ugnsrostad pumpa med kål

En härligt matig sallad med både tillagade och råa grönsaker för extra textur och smak.

I receptet används pumpan Crown Prince, men du kan ta vilken pumpa du vill och tycker om. Läs gärna inlägget om de vanligaste pumporna i Sverige för lite inspiration.

Detta är också gott som rester, kallt eller lite uppvärmt med lite olivolja ringlat över. Serverat med ägg, korv, bacon, en köttbit eller vad man vill.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 stor pumpa (Croen Prince är väldigt god att ugnsrosta)
  • Olivolja
  • Salt
  • 1/3 litet rödkålshuvud
  • 1 msk kokosolja
  • 2 nävar grön- eller svartkål
  • 50 gram valnötter
  • En liten näve torkade tranbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela pumpan, skala bort skalet och skär i mindre bitar.

Lägg på en plåt och häll över lite olivolja och salt.

In i ugnen i 15-25 minuter. Kolla med en sticka om de är mjuka och färdiga.

Medan pumpan står i ugnen, strimla rödkålen. Smält kokosolja i en panna och stek på rödkålen lite snabbt. Den ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

Riv grönkålen i mindre bitar.

Ta ut pumpan ur ugnen. Släng på rödkålen och grönkålen.
Hacka valnötterna lite och släng på dem tillsammans med de torkade tranbären.

Om du vill kan du salta lite till och eventuellt ha på lite svartpeppar.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.