De mest vanliga pumporna och squash i Sverige

av | 10 okt, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Pumpor och squash blir bara mer och mer populärt i Sverige. I butikerna finns vanligtvis några sorter som blivit vanliga i Sverige. I det här inlägget skriver vi lite om de olika sorterna.
Fler bilder på de olika sorterna tillkommer efterhand.

Butternut squash

Väldigt användbar med ett mindre kärnhus. Väldigt krämig och god och perfekt till diverse maträtter och bakverk.

Spaghettipumpa

Den här började bli populär för några år sen, speciellt inom Paleo och andra lågkolhydratskoster. När man tillagat den blir köttet som spaghetti.

Hokkaidopumpa

En söt och lite nötaktig smak på denna pumpa. Väldigt god att rosta i ugnen! Den kan vara allt ifrån grön till orange.

Muscatpumpa

En stor pumpa som faktist är god att äta rå och i olika maträtter och bakverk.

Crown Prince

En pumpa med ljust skal och härligt gul/orange fruktkött. Söt i smaken. En favorit i Nya Zeeland.

Turbanpumpa

Den är dekorativ och många äter den inte utan ha bara som dekoration. Men den har en söt och nötaktig väldigt god smak.

 

Halloweenpumpa

Det är en vanlig matpumpa, men förknippa mest med just ljuslyktor. När du gör en lykta, behåll köttet och fröna och använd i matlagning. Fröna är goda att rosta och salta.

Det finns såklart fler sorter av pump, men det är dessa som är vanligast att hitta i mataffärerna.

Hoppas du fått en guide som gör att du känner dig mer säker på att köpa pumpa och börja experimentera med olika recept.

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer