Varma äppelskivor med rostade kokoschips
Varma äppelskivor med rostade kokoschips
Varma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med vaniljpulver eller pepparmyntsblad.

Portioner/antal/mängd:
1-2 portioner
Tillagningstid:
ca 15 minuter
Kategori:
Dessert och snacks
Mellanmål
Etikett:
Paleo
AIP
Låghistamin
Ingredienser:
- Ett äpple
- Önskad mängd kokoschips
- Kokosolja eller ghee att steka i
- Ceylonkanel att strö över
- En nypa salt
Gör så här:
Värm kokosoljan på medelvärme i en stekpanna.
Skiva upp äpplet och skär i mindre bitar.
Stek äppelbitarna i oljan på svag värme. Äpplet ska inte få någon skarp stekyta, utan bara mjukas upp.
När äppelbitarna blivit mjuka så läggs önskad mängd kokoschips i. Höj värmen lite medans kokoschipsen steks. De ska få lite lätt färg. Lägg eventuellt i mer kokosolja om pannan blivit torr.
Krydda med önskad mängd ceylonkanel och salt.
Servera gärna rätten lite ljummen men går också bra att äta när den svalnat.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.