Äta snor

av | 15 maj, 2019 | Barn & familj

Ett snorigt barn = massor av bakterier och bäst att torka snor hela tiden?
Rätt?
Fel!

Va? Hur kommer det sig?

Enligt en studie publicerad i US Nationaldag Library of Medicine kan snorätande, vare sig det är torkade kråkor eller snor som rinner ner i barnets mun, stärka barnets immunförsvar och leda till en hälsosammare munhygien.

Snor innehåller goda bakterier som hjälper tänder och slem att forma en slags barriär mot dåliga bakterier. Det kan skydda mot hål i tänderna.

En Österrikisk lungspecialist, prof Friedrich Bischinger, har också funnit att folk som petar näsan är hälsosammare, gladare och lyssnar bättre på sin kropp.

Näsan är som ett filter och ska vara vårat första försvar mot olika bakterier och virus. Därför rekommenderas det att andas både in och ut genom näsan.

I näsan samlas därför en hel del bakterier och när dessa bakterier hamnar i våra tarmar fungerar de som ”medicin”. Vi ger våra kroppar bakterier att ”öva sig med” kan man säga. Kroppen stärker sitt immunförsvar när den får i sig lite ”skit”.

Så det lönar det sig att låta sina barn, och sig själv(!), vara lite skitiga av sig. Skitiga barn, glada barn, och friskare barn.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

Äta moderkakan

Äta moderkakan

Det låter äckligt för många, spännande för en del och andra har tusen frågor om varför? Varför valde jag (Tine) att äta moderkakan? Finns det fördelar med det och vilka är nackdelarna? Jag tänkte i alla fall bena ut lite av detta i det här inlägget och svara på några...

läs mer
Planera för en lyckad buffé

Planera för en lyckad buffé

Runt midsommar, födelsedagar, jul, nyår, student och liknande är det många som väljer att ha en buffé hemma. Det är oftast lite enklare och man kan göra flera olika rätter och pröva sig fram. Men hur räknar man egentligen ut hur mycket man ska göra av varje rätt och...

läs mer
Insulin, Leptin, Ghrelin

Insulin, Leptin, Ghrelin

Låt oss prata lite om dessa tre hormoner som är kopplade till vår mättnad och hunger bland annat. Inlägget handlar mest om leptin och insulin, men vi rör lite vid ghrelin också. Vad gör dem och hur fungerar de i förhållande till varandra? Nästan allt som sker i våra...

läs mer