Äta snor

av | 15 maj, 2019 | Barn & familj

Ett snorigt barn = massor av bakterier och bäst att torka snor hela tiden?
Rätt?
Fel!

Va? Hur kommer det sig?

Enligt en studie publicerad i US National Library of Medicine kan snorätande, vare sig det är torkade kråkor eller snor som rinner ner i barnets mun, stärka barnets immunförsvar och leda till en hälsosammare munhygien.

Snor innehåller goda bakterier som hjälper tänder och slem att forma en slags barriär mot dåliga bakterier. Det kan skydda mot hål i tänderna.

En österrikisk lungspecialist, prof Friedrich Bischinger, har också funnit att folk som petar näsan är hälsosammare, gladare och lyssnar bättre på sin kropp.

Näsan är som ett filter och ska vara vårat första försvar mot olika bakterier och virus. Därför rekommenderas det att andas både in och ut genom näsan.

I näsan samlas därför en hel del bakterier och när dessa bakterier hamnar i våra tarmar fungerar de som ”medicin”. Vi ger våra kroppar bakterier att ”öva sig med” kan man säga. Kroppen stärker sitt immunförsvar när den får i sig lite ”skit”.

Så det lönar det sig att låta sina barn, och sig själv(!), vara lite skitiga av sig. Skitiga barn, glada barn, och friskare barn.

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer