Banoffeepaj

av 25 mar, 2020

Banoffeepaj

En helt otroligt god paj!

Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen.

Pröva den gärna också med bär istället för banan.

Den här pajen är riktigt trevlig att bjuda på runt påsk.

Portioner/antal/mängd:

 8-10 portioner

Tillagningstid:

80-90 minuter (om du även måste göra dadelkaramellen)
60 minuter (om du redan har dadelkaramell)

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Pajskal

  • 120 g mandelmjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk vatten

Pajen

  • 3 dl dadelkaramell
  • 2.5 dl lättvispad kokosgrädde
  • 1 banan
  • Kakao (kan uteslutas)
  • Kanel (kan uteslutas)

Gör så här:

Pajskal

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt ägg och vatten till de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
Ha i kokosoljan och bland ordentligt så det inte blir några klumpar av fettet.

Pressa ut degen i en pajform.

Ställ in pajen i ugnen i 10 minuter. Ta sen ut pajen, täck den med folie och ställ in den igen i 15-20 minuter.

Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.

Pajen

Gör dadelkaramellen.
Om du gjort dadelkaramellen tidigare kan du behöva ha i lite kokhett vatten för att få karamellen mer medgörlig och enkel att lägga i pajskalet.

Lägg skivad banan på karamellen.

På med lätt vispad kokosgrädde på toppen, lite mer banan (om du vill) och avsluta med lite kakao och kanel.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.