Blomkålsris med saffran

av 24 mar, 2020

Blomkålsris med saffran

Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

 10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 300 g blomkålsris (5 dl)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 g saffran
  • Russin (kan uteslutas)
  • Ghee

Gör så här:

Lägg saffran i vattnet och lägg i russin om du vill ha det. Jag tog 1 dl russin till 5 dl ris. Låt det ligga i ca 5 min.

Smält ghee i en panna, häll i riset och rör runt. Häll i saffran och russin och rör runt och stek i 3-4 min.

Man kan steka i kokosolja oxå, men i just detta recept funkar ghee bättre tillsammans med saffran.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.