Låghistamin

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

läs mer
Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

läs mer
Sötpotatisfries

Sötpotatisfries

De är krispiga och goda och passar både som tillbehör till exempelvis en god hamburgare eller stek, eller goda som de är med lite olika dipp till. Smarrigt värre! De olika såserna på bilden är en aioli, en guacamole och en tacosalsa. Portioner/antal/mängd:  2-4...

läs mer
Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP. När...

läs mer
Skruvad rättika

Skruvad rättika

Ett gott tillbehör till både grillat, köttfärssåsen, köttbullar eller egentligen vad som helst! Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna. Rättika är också en rotfrukt som odlas mycket i...

läs mer
Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta eller fiskgratäng med lite orientaliska smaker.Portioner/antal/mängd:  4 portionerTillagningstid:  10 minuterKategori: SidorättEtikett:...

läs mer
Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

En krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par matskedar ugnsrostad butternutpumpa...

läs mer
Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa.Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter och smakkombinationen av de olika...

läs mer
Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa blir gudomligt gott och passar utmärkt som sidorätt till ett flertal olika rätter. Moset kan göras på olika sorters matpumpa som tex butternutsquash som brukar finnas i de större livsmedelsbutikerna året om. Under hösten brukar även andra sorters...

läs mer
Kålpudding med fänkål och vitkål

Kålpudding med fänkål och vitkål

En lite annorlunda kålpudding med flera fina råvaror som ger en helt underbar smakkombination. Helt klart den godaste kålpuddingen som jag någonsin ätit.Supergod att ha i matlådor! Kålpuddingen går att variera och göra en krämigare variant genom att byta ut vatten...

läs mer
Sötpotatismos

Sötpotatismos

Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också istället för...

läs mer
Spaghettipumpa

Spaghettipumpa

En god och annorlunda pumpa där man kan låtsas att man äter spaghetti. Kan det egentligen bli bättre?! Tiden i ugnen beror dels på din ugn, men också hur mjuk du vill ha din pumpa. Enligt receptet nedan blir pumpan al dente. Låt den stå inne längre om du vill ha den...

läs mer
Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor

Har du pumpor hemma och fått en massa kärnor du inte vet vad du ska göra med?Rosta dem! Riktigt goda med salt. Du behöver inte äta det vita höljet, du kan bita i dem så de öppnas och få ut den gröna kärnan.Portioner/antal/mängd: Beror på innehållet av din...

läs mer
Gelé

Gelé

Gelé är riktigt gott till en stek och en krämig gräddsås med kokos. Ta de bär du tycker om. På bilden syns svartvinbärsgelé och nedan ser ni röda vinbärsgelé med äpple i som sötning vilket gör att den blir lite mer grumlig. 1 tsk gelatinpulver motsvarar ungefär 2 blad...

läs mer
Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillad Pak ChoiEn enkel sidorätt till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...

läs mer
Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...

läs mer
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

ZucchinilasagneEn god och krämig mejerifri zucchinilasagne med helt gudomliga smaker. Istället för lasagneplattor gjort på vete så används skivor av zucchini. Det här är en zucchinilasagne utan tomat och passar även för dig som äter enligt AIP och  låghistaminkost....

läs mer
Grillad spetskål

Grillad spetskål

Grillad spetskålEn otroligt god sidorätt att ha till grillat, men även till söndagssteken, köttfärssåsen, köttbullarna eller en bit stekt fisk. Riktigt gott till det mesta helt enkelt! Och du kan öven göra den i ugn istället för på grillen.Portioner/antal/mängd: 4...

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlökAtt mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak. Ser du alltid till...

läs mer
Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örterEn väldigt smakrik köttfärssås med färska örter och vitlök som är snabb att göra. Perfekt middag för vardagskvällarna eller som lunch i dina matlådor. Servera med till exempel spaghetti på butternutsquash eller zucchini.  Den här...

läs mer
Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquashSpaghetti på butternutsquash får en mer fyllig smak än de gjorda på zucchini. Det är också gott att mixa spaghetti på butternutsquash med spaghetti gjort på nudlar. Lägg då in de gjorda på zucchini mot slutet av tillagningstiden. Gott att...

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokosBlomkålsris har blivit såpass populärt att man nu kan köpa det färdigt i påse i de flesta affärerna. Supersmidigt om man har lite tid, men det blir dyrare kilopris än att göra riset själv. Speciellt när blomkål är i säsong och väldigt billigt. För...

läs mer
Rabarberkompott

Rabarberkompott

RabarberkompottEtt snabbt och enkelt sätt att ta reda på rabarbern. Gott att äta som kräm med lite kokosyoghurt eller kokosgrädde men också som tillbehör till en chiapudding eller pannacotta. Går såklart också att ha som grund i en paj.  Använd på en gång eller frys...

läs mer
Stekpannebröd

Stekpannebröd

StekpannebrödDet här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker. Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags...

läs mer
Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

KokosyoghurtMånga saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit. Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten. Sen kan ni använda...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.