Låghistamin

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

läs mer
Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

läs mer
Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

läs mer
Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa/vintersquash

Mos på matpumpa/vintersquashMos på matpumpa blir gudomligt gott och passar utmärkt som sidorätt till ett flertal olika rätter. Moset kan göras på olika sorters matpumpa som tex butternutsquash som brukar finnas i de större livsmedelsbutikerna året om. Under hösten...

läs mer
Kålpudding med fänkål och vitkål

Kålpudding med fänkål och vitkål

Kålpudding med fänkål och vitkålEn lite annorlunda kålpudding med flera fina råvaror som ger en helt underbar smakkombination. Helt klart den godaste kålpuddingen som jag någonsin ätit.Supergod att ha i matlådor! Kålpuddingen går att variera och göra en krämigare...

läs mer
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

ZucchinilasagneEn god och krämig mejerifri zucchinilasagne med helt gudomliga smaker. Istället för lasagneplattor gjort på vete så används skivor av zucchini. Det här är en zucchinilasagne utan tomat och passar även för dig som äter enligt AIP och  låghistaminkost....

läs mer
Vitlökssås

Vitlökssås

VitlökssåsEn vitlökssås som är mejerfri men med yoghurtens goda syrlighet i form av en kokosyoghurt. Det här är en mer rinnig kokosyoghurt som passar perfekt till just vitlökssås som du kan ringla över dina fredagstacos eller din goda sallad.Såklart går det också bra...

läs mer
Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlökAtt mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak. Ser du alltid till...

läs mer
Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örterEn väldigt smakrik köttfärssås med färska örter och vitlök som är snabb att göra. Perfekt middag för vardagskvällarna eller som lunch i dina matlådor. Servera med till exempel spaghetti på butternutsquash eller zucchini.  Den här...

läs mer
Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquashSpaghetti på butternutsquash får en mer fyllig smak än de gjorda på zucchini. Det är också gott att mixa spaghetti på butternutsquash med spaghetti gjort på nudlar. Lägg då in de gjorda på zucchini mot slutet av tillagningstiden. Gott att...

läs mer
Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra på ugnsrostade grönsaker

Krämig röra påugnsrostade grönsakerDen här krämiga röran har underbara smaker av basilika, vitlök, olivolja och mixen av olika ugnsrostade grönsaker. Röran är ett gott tillbehör till de flesta rätter tex grillat, zucchinilasagne eller i ett stekpannebröd fyllt med...

läs mer
Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokosBlomkålsris har blivit såpass populärt att man nu kan köpa det färdigt i påse i de flesta affärerna. Supersmidigt om man har lite tid, men det blir dyrare kilopris än att göra riset själv. Speciellt när blomkål är i säsong och väldigt billigt. För...

läs mer
Stekpannebröd

Stekpannebröd

StekpannebrödDet här är ett bröd som är utan ägg och nötter och fungerar väldigt bra som wrap eller tortilla. Perfekt till tacosen eller att fylla med strimlad kyckling eller nötkött och grönsaker. Stekpannebrödet är också gott att använda som en crêpe och fylla med...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan äggDet här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året...

läs mer
Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

KokosyoghurtMånga saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit. Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten. Sen kan ni använda...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.