Champagnepannacotta

av 20 dec, 2019

Champagnepannacotta

Den här pannacottan är verkligen en festlig variant av den vanliga vaniljpannacottan. Härlig smak från champagnen och även liiiite bubbligt från dess bubblor.

Festligt vid alla tillfällen, men helt perfekt på nyårsafton!

Pynta den med lite ljuvlig hjortronsylt, kanske en skiva stjärnfrukt, lite guldstoft eller vad du än tycker om.

Portioner/antal/mängd:

 6 portioner

Tillagningstid:

30 minuter
2 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl kokosmjölk
  • 1.5 dl prosecco, asti eller liknande
  • 1-2 msk honung
  • vaniljpulver
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Se till att kokosgrädden är kall när du börjar detta, Ställ in den i kylen en timme innan den ska användas.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Vispa 4 dl av kokosgrädden så gott du kan. Det brukar räcka med att hälla upp den kalla kokosgrädden och vispa lätt med en gaffel.

Häll 1 dl kokosgrädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver och honung. Värm upp det och när det precis börjar koka tar du det av plattan.
Förberede en större kastrull med iskallt vatten i.

Krama ut gelatinbladen och lägg i den varma kokosmjölken. Vispa tills de smällt helt.

Sätt den varma kastrullen i den större kastrullen med iskallt vatten i och fortsätt vispa tills pannacottan svalnat och börjat tjockna (5-10 min).

Häll i champagnen och vispa ordentligt så att det blandas. Vänd i den vispade kokosmjölken och vispa försiktigt. Det finns risk att champagnen hannar i botten och resten på toppen så vispa lite mellan varje glas du fyller.

Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar innan du serverar.

Servera med hjortronsylt om du har det. Annars hallonsås/sylt, stjärnfrukt eller nåt annat kul.


Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.