Champagnepannacotta

av 20 dec, 2019

Champagnepannacotta

Den här pannacottan är verkligen en festlig variant av den vanliga vaniljpannacottan. Härlig smak från champagnen och även liiiite bubbligt från dess bubblor.

Festligt vid alla tillfällen, men helt perfekt på nyårsafton!

Pynta den med lite ljuvlig hjortronsylt, kanske en skiva stjärnfrukt, lite guldstoft eller vad du än tycker om.

Portioner/antal/mängd:

 6 portioner

Tillagningstid:

30 minuter
2 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl kokosmjölk
  • 1.5 dl prosecco, asti eller liknande
  • 1-2 msk honung
  • vaniljpulver
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Se till att kokosgrädden är kall när du börjar detta, Ställ in den i kylen en timme innan den ska användas.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Vispa 4 dl av kokosgrädden så gott du kan. Det brukar räcka med att hälla upp den kalla kokosgrädden och vispa lätt med en gaffel.

Häll 1 dl kokosgrädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver och honung. Värm upp det och när det precis börjar koka tar du det av plattan.
Förberede en större kastrull med iskallt vatten i.

Krama ut gelatinbladen och lägg i den varma kokosmjölken. Vispa tills de smällt helt.

Sätt den varma kastrullen i den större kastrullen med iskallt vatten i och fortsätt vispa tills pannacottan svalnat och börjat tjockna (5-10 min).

Häll i champagnen och vispa ordentligt så att det blandas. Vänd i den vispade kokosmjölken och vispa försiktigt. Det finns risk att champagnen hannar i botten och resten på toppen så vispa lite mellan varje glas du fyller.

Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar innan du serverar.

Servera med hjortronsylt om du har det. Annars hallonsås/sylt, stjärnfrukt eller nåt annat kul.


Flera recept

Mördegskakor utan spannmål

Mördegskakor utan spannmål

Mördegskakor utan spannmålEn god och enkel kaka med få ingredienser som passar till alla tillfällen. Smaksätt med vanilj, kakao, lakrits, hallonpulver, blåbärspulver, kardemumma, kanel eller vad du gillar. Om du vill göra kakorna med hjärtan eller andra mönster i...

Cashew krämost med vitlök

Cashew krämost med vitlök

Cashew krämost med vitlökMånga som äter enligt paleo saknar osten. Jag (Tine) är en av dem. Den här krämiga osten ersätter inte riktigt ost, men man får iaf en ostig smak! Det är näringsjästen som ger krämosten den ostiga smaken. Pröva gärna lite olika smaker på...

Bakade ägg i ugn

Bakade ägg i ugn

Bakade ägg i ugn Detta är en lite roligare frukost som man kan variera med olika kryddor, örter, grönsaker, skinka, bacon etc. Lätt att ta med sig också om man tillagar den i små glasburkar. Servera gärna med lite avokado för en extra fet frukost....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.