Champagnepannacotta

av 20 dec, 2019

Champagnepannacotta

Den här pannacottan är verkligen en festlig variant av den vanliga vaniljpannacottan. Härlig smak från champagnen och även liiiite bubbligt från dess bubblor.

Festligt vid alla tillfällen, men helt perfekt på nyårsafton!

Pynta den med lite ljuvlig hjortronsylt, kanske en skiva stjärnfrukt, lite guldstoft eller vad du än tycker om.

Portioner/antal/mängd:

 6 portioner

Tillagningstid:

30 minuter
2 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5 dl kokosmjölk
  • 1.5 dl prosecco, asti eller liknande
  • 1-2 msk honung
  • vaniljpulver
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Se till att kokosgrädden är kall när du börjar detta, Ställ in den i kylen en timme innan den ska användas.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Vispa 4 dl av kokosgrädden så gott du kan. Det brukar räcka med att hälla upp den kalla kokosgrädden och vispa lätt med en gaffel.

Häll 1 dl kokosgrädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver och honung. Värm upp det och när det precis börjar koka tar du det av plattan.
Förberede en större kastrull med iskallt vatten i.

Krama ut gelatinbladen och lägg i den varma kokosmjölken. Vispa tills de smällt helt.

Sätt den varma kastrullen i den större kastrullen med iskallt vatten i och fortsätt vispa tills pannacottan svalnat och börjat tjockna (5-10 min).

Häll i champagnen och vispa ordentligt så att det blandas. Vänd i den vispade kokosmjölken och vispa försiktigt. Det finns risk att champagnen hannar i botten och resten på toppen så vispa lite mellan varje glas du fyller.

Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar innan du serverar.

Servera med hjortronsylt om du har det. Annars hallonsås/sylt, stjärnfrukt eller nåt annat kul.


Flera recept

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker. Portioner/antal/mängd:  4 portioner Tillagningstid:  10 minuter Kategori: Tillbehör Etikett:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.