Citronpannacotta med sommarbär

av 7 jun, 2020

Citronpannacotta med sommarbär

En syrlig och krämig pannacotta går hem på de flesta tillställningar. Passar till allt!

Gott att pynta med somriga bär från trädgården på midsommarfesten, eller gör en got rabarberkompott och servera med pannacottan.

Portioner/antal/mängd:

 6 portioner

Tillagningstid:

20 minuter + minst 5 timmar att stelna

Kategori:

Dessert och snacks
Midsommar

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 3 tsk gelatinpulver (eller 5-6 gelatinplattor)
  • Skal från en citron
  • Saft från 1 citron
  • Jorgubbar
  • Halln
  • Blåbär
  • Mynta

Gör så här:

Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten (alternativt lägg gelatinbladen i kallt vatten).

Häll upp allt utom gelatinet i en kastrull och ställ den på vörmen på spisen.

Låt koka upp under omrörning.

När det kokat upp, ställ åt sidan och häll i gelatinet (om du använder gelatinblad, krama ur dem innan du lägger dem i den varma kokosmjölken).

Vispa ordentligt så att gelatinet smälter i värmen.

Häll upp iskallt vatten i en större kastrull eller skål. Ställ kastrullen med pannacotta däri och rör tills du känner att pannacottan börjar tjockna.

Häll upp i glasburkar eller annat du tycker är fint.

Ställ in i kylen i minst 5-6 timmar tills pannacottan stelnat.

Innan servering pyntar du med olika bär och mynta.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.