Citronpannacotta med sommarbär

av 7 jun, 2020

Citronpannacotta med sommarbär

En syrlig och krämig pannacotta går hem på de flesta tillställningar. Passar till allt!

Gott att pynta med somriga bär från trädgården på midsommarfesten, eller gör en got rabarberkompott och servera med pannacottan.

Portioner/antal/mängd:

 6 portioner

Tillagningstid:

20 minuter + minst 5 timmar att stelna

Kategori:

Dessert och snacks
Midsommar

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 3 tsk gelatinpulver (eller 5-6 gelatinplattor)
  • Skal från en citron
  • Saft från 1 citron
  • Jorgubbar
  • Halln
  • Blåbär
  • Mynta

Gör så här:

Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten (alternativt lägg gelatinbladen i kallt vatten).

Häll upp allt utom gelatinet i en kastrull och ställ den på vörmen på spisen.

Låt koka upp under omrörning.

När det kokat upp, ställ åt sidan och häll i gelatinet (om du använder gelatinblad, krama ur dem innan du lägger dem i den varma kokosmjölken).

Vispa ordentligt så att gelatinet smälter i värmen.

Häll upp iskallt vatten i en större kastrull eller skål. Ställ kastrullen med pannacotta däri och rör tills du känner att pannacottan börjar tjockna.

Häll upp i glasburkar eller annat du tycker är fint.

Ställ in i kylen i minst 5-6 timmar tills pannacottan stelnat.

Innan servering pyntar du med olika bär och mynta.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.