Fattiga riddare

av 2 aug, 2019

Fattiga riddare

En rätt som kan användas som frukost, mellanmål, huvudrätt, och dessert.
Älskad av stora och små.

Variera smaken med olika bär och frukt eller skippa kanelen och använd bara vanilj.

Portioner/antal/mängd:

4 skivor bröd

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Huvudrätt
Dessert och snacks
Barnanpassat

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 skivor formfranska
  • 1 ägg
  • 4 msk kokosmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk honung
  • Kanel
  • Olja att steka i (väldigt gott att steka i ghee)

Tillbehör

  • Banan
  • Blåbär
  • Jordgubbar
  • Lönnsirap

Gör så här:

Skär upp brödskivorna

Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vaniljpulver och honung.

Smält oljan du ska steka i, låt stekpannan stå på medelhög värme.

Doppa brödet i röran och stek i pannan på båda sidor tills de blir gyllenbruna.

Lägg upp brödet och pudra på kanel.
Lägg på banan, blåbär, jordgubbar och ringla på lite lönnsirap.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.