Hel kronärtskocka i ugn

av 28 jun, 2019

Hel kronärtskocka i ugn

Supergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet.

Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den ljumna sommarkvällen eller i den sköna skuggan på dagen.

Portioner/antal/mängd:

1 kronärtskocka

Tillagningstid:

1 timme, 10 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Mellanmål
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kronärtskocka
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Torkad Oregano
  • Citronsaft

Örtghee

  • 1 dl ghee
  • Färsk oregano
  • Färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär av den översta toppen på kronärtskockan.
Dela kronärtskockan på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Ha på olivoja, svartpeppar, citronjuice och torkad oregano.

In i ugnen tills bladen börjar släppa, ca 1 timme.

Ta ur kronärtskockan ur ugnen och låt svalna något.

Örtghee

Smält ghee.

Finhacka örterna och ha det i den smälta gheen, riv över en vitlöksklyfta och smaka av med salt.

Doppa kronärtskockbladen i örtgheen eller en god aioli. MAn äter den köttiga nedre delen av bladen. Stjälken äts inte.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.