Citron- och basilikasås
Citron- och basilikasås
Visste du att om du tillsätter citron till kokosmjölk eller kokosgrädde så tar du bort en del av kokossmaken!? Perfekt om man vill göra en god sås men slippa en del av kokossmaken.
Den här såsen kan du göra med bara kokosmjölk, men kokosyoghurten ger den mer krämighet.
Den fungerar fint till kött, fisk och fågel.

Portioner/antal/mängd:
2 dl
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 dl kokosyoghurt
- 1 msk citronjuice
- Zest från 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 6-10 blad färk basilika (beroende på hur mycket basilikasmak du vill ha)
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
Mät upp kokosyoghurt i en skål.
Pressa i vitlök, citronjuice och riv skal över.
Finhacka basilikabladen och ha i såsen.
Blanda och smaka av med salt och peppar.
Flera recept
Korvbröd och hamburgerbröd
Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...
Semmelpannacotta
Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...
Semlor
Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad kokosgrädde...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.