Citron- och basilikasås
Citron- och basilikasås
Visste du att om du tillsätter citron till kokosmjölk eller kokosgrädde så tar du bort en del av kokossmaken!? Perfekt om man vill göra en god sås men slippa en del av kokossmaken.
Den här såsen kan du göra med bara kokosmjölk, men kokosyoghurten ger den mer krämighet.
Den fungerar fint till kött, fisk och fågel.

Portioner/antal/mängd:
2 dl
Tillagningstid:
10 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 dl kokosyoghurt
- 1 msk citronjuice
- Zest från 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 6-10 blad färk basilika (beroende på hur mycket basilikasmak du vill ha)
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
Mät upp kokosyoghurt i en skål.
Pressa i vitlök, citronjuice och riv skal över.
Finhacka basilikabladen och ha i såsen.
Blanda och smaka av med salt och peppar.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.