Helstekt högrev i ugn

av 27 jun, 2019

Helstekt högrev i ugn

Högrev är väldigt smakrikt på grund av den hög fettinsprängdhet i köttet. Däremot innehåller det också en hel del bindväv och om man inte tillagar det tillräckligt länge kan det bli väldigt segt.

Högrev passar sig fint till grytor, pulled beef, men man kan även grilla det om man först ugnsbakar det på låg temperatur.

Detta är i alla fall ett recept på ugnsstekt högrev och då är det väldigt gott med tillbehör som ugnsstekta grönsaker och en härligt krämig guacamole till exempel.

Portioner/antal/mängd:

4-5 portioner

Tillagningstid:

4-5 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 800 gram – 1 kg högrev
  • svartpeppar
  • kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Ha lite kokosolja i en ugnsform.

Peppra hela köttbiten och lägg den i den ugnssäkra formen.
Ställ in den i ugnen.

Efter 1.5 till 2 timmar kan man behöva lägga  folie över köttbiten om den fått för mycket färg. Du kan också vända på den i formen.

Om du ska ha ugnsrostade grönsaker till kan du ställa in dem när köttet varit inne i ca 2-2.5 timmar.

Låt köttet stå i ca 4.5 timme totalt, eller tills köttet nått en innetemperatur på 64-67 grader.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.