Het inlagd gurka med koriander

av 3 jul, 2019

Het inlagd gurka med koriander

Inlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern.

Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar riktigt fint till det grillade under sommaren.

Klicka här för recept på klassisk inlagd gurka med dill.

Portioner/antal/mängd:

1 burk à 225 ml

Tillagningstid:

30 minuter + minst 2 timmar i kylen innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 slanggurka eller 3-4 smågurkor
  • 2 dl vatten
  • 3 msk ättika (12%)
  • 0.5 msk salt
  • 1 dl kokossocker eller honung
  • 1 lime
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 chili

Gör så här:

Blanda vatten, ättika, salt och socker/honung i en kastrull.
Sätt på plattan och värm upp lite så att sockret och saltet löser upp sig. Låt svalna.

Ha i saft från 1 lime och finhackad chili när socker och salt löst sig.

Skiva gurkan och lägg i en glasburk. Varva med korianderblad.
Häll över lagen.

Låt stå i kylen i minst två timmar innan servering, men helst över natten.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.