Högrevsgryta med kokosyoghurt

av 13 sep, 2019

Högrevsgryta med kokosyoghurt

En riktigt god gryta med högrev som blir lite syrlig av kokosyoghurt.

Grytan är ganska stark, men du kan såklart utesluta chilifrukten och dra ner på mängden sriracha för att minska styrkan på den.

En god, värmande gryta för kallare dagar.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

2.5 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 150 gram champinjoner
  • 1 kg högrev
  • 2.5 dl benbuljong
  • 2 msk sriracha
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl kokosyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ghee eller kokosolja att steka i

Gör så här:

Strimla löken och paprikan och skär champinjonerna i “klyftor”.
Skär köttet i mindre bitar.
Finhacka chilin och finriv ingefäran.

Bryn lök, paprika och champinjoner i en gryta tills det precis börjat mjukna.
Lägg hälften av detta åt sidan i en skål.

Bryn köttet i en panna så att det får en yta. Stek i omgångar så att köttet inte kokar i det här skedet. Häll över stekt kött i grytan.

När allt kött är stekt och lagt i grytan tillsammans med hälften av grönsakerna, tillsätt benbuljong, sriracha, finhackad chili, finriven färsk ingefära och lite svartpeppar. Låt det kokoa upp, dra sen ner värmen på plattan och låt sjuda i 2 tim eller tills köttet är mört.

Tillsätt kokosyoghurten och resten av grönsakerna. Smaka av med salt.
Låt allt koka igenom så att det blir varmt.

Tips
Vill du ha en krämigare gryta, ha i kokosyoghurten efter 1.5 timme och låt den koka med i 30 minuter utan lock för att koka bort lite mer vätska.


Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.