Julchoklad
Julchoklad
Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie.
Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul.
Hoppas det ska smaka!

Portioner/antal/mängd:
6 muffins eller 30-40 små rutor
Tillagningstid:
45 minuter
Kategori:
Dessert och snacks
Jul
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 1 ägg
- 0.4 dl kokossocker
- 1.4 dl mandelsmör
- 0.4 dl mandelmjöl
- 1 tskkokosmjöl
- 0.75 dl kokosmjölk
- 0.5 tsk vaniljpulver
- En nypa salt
- 1 msk kakaopulver
- 0.5 dl 90% hackad mörk choklad
- kokosfett till muffinsplåten (alternativt använd muffinsformar eller plåt med bakplåtspapper)
- 2 tsk pepparkakskryddor
ELLER - Zest och juice från 1 apelsin
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Eller smörj en rektangulär form och lägg sen i ett bakplåtspapper.
Vispa ägg och kokossocker tills det blivit lite fluffigt. Det blir lätt kolafärgat när det är färdigt. Ca 3-5 minuter.
Vispa ihop mandelsmör, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och salt i en skål. En elvisp kan vara bra att använda. Du kan ta samma vispar som du vispade äggen med.
Tillsätt kakaopulver och pepparkakdkryddor ELLER saft och zest från 1 apelsin till äggen och blanda in det, vispa inte för hårt. Smält den mörka chokladen och blanda in den i smeten med mandelmjöl. Vik sen in resten av ingredienserna i äggsmeten.
Häll smeten i muffinsplåten eller i en plåt med höga kanter så kan du skära chokladen i små fyrkanter sedan.
Toppa med lite nötter om du vill.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Testa med en tandpetare eller potatissticka. Du ska inte få ut en ren sticka, men heller inte helt kladdig.
De ska vara mjuka och näst intill ofärdiga inuti när de är klara och kan få en lite knäckig topp om mannhar tur (på grund av att vi vispat äggen ordentligt).
De fortsätter att baka när du tagit ut dem ur ugnen.
Låt dem svalna innan du tar dem ur muffinsplåten eller lyfter ur kakan från plåten.
Flera recept
Lussekatter
Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...
Hovmästarsås
Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....
Senap
Senap Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är. Portioner/antal/mängd: ca 2 dl Tillagningstid: 10-15 minuter Kategori: Tillbehör Jul Etikett:...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.