Julchokladbrownie

av 17 nov, 2019

Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie.

Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul.
Hoppas att det ska smaka!

Portioner/antal/mängd:

6 muffins eller 30-40 små rutor

 

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 0.4 dl kokossocker
  • 1.4 dl mandelsmör
  • 0.4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kokosmjöl
  • 0.75 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt
  • 1 msk kakaopulver
  • 0.5 dl 90% hackad mörk choklad
  • kokosfett till muffinsplåten (alternativt använd muffinsformar eller plåt med bakplåtspapper)
  • 2 tsk pepparkakskryddor
    ELLER
  • Zest och juice från 1 apelsin

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Eller smörj en rektangulär form och lägg sen i ett bakplåtspapper.

Vispa ägg och kokossocker tills det blivit lite fluffigt. Det blir lätt kolafärgat när det är färdigt. Ca 3-5 minuter.

Vispa ihop mandelsmör, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och salt i en skål. En elvisp kan vara bra att använda. Du kan ta samma vispar som du vispade äggen med.

Tillsätt kakaopulver och pepparkakskryddor ELLER saft och zest från 1 apelsin till äggen och blanda in det, vispa inte för hårt. Smält den mörka chokladen och blanda in den i smeten med mandelmjöl. Vik sen in resten av ingredienserna i äggsmeten.

Häll smeten i muffinsplåten eller i en plåt med höga kanter så kan du skära chokladen i små fyrkanter sedan.
Toppa med lite nötter om du vill.

Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Testa med en tandpetare eller potatissticka. Du ska inte få ut en ren sticka, men heller inte helt kladdig.

De ska vara mjuka och näst intill ofärdiga inuti när de är klara och kan få en lite knäckig topp om man har tur (på grund av att vi vispat äggen ordentligt).

De fortsätter att baka när du tagit ut dem ur ugnen.

Låt dem svalna innan du tar dem ur muffinsplåten eller lyfter ur kakan från plåten.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.