Julchoklad

av 17 nov, 2019

Julchoklad

Egentligen är detta inget nytt recept utan bygger helt på receptet för Paleo Fudge Brownie.

Riktigt gott till glöggmyset i advent och jul.

Hoppas det ska smaka!

Portioner/antal/mängd:

6 muffins eller 30-40 små rutor

 

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 0.4 dl kokossocker
  • 1.4 dl mandelsmör
  • 0.4 dl mandelmjöl
  • 1 tskkokosmjöl
  • 0.75 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt
  • 1 msk kakaopulver
  • 0.5 dl 90% hackad mörk choklad
  • kokosfett till muffinsplåten (alternativt använd muffinsformar eller plåt med bakplåtspapper)
  • 2 tsk pepparkakskryddor
    ELLER
  • Zest och juice från 1 apelsin

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Eller smörj en rektangulär form och lägg sen i ett bakplåtspapper.

Vispa ägg och kokossocker tills det blivit lite fluffigt. Det blir lätt kolafärgat när det är färdigt. Ca 3-5 minuter.

Vispa ihop mandelsmör, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och salt i en skål. En elvisp kan vara bra att använda. Du kan ta samma vispar som du vispade äggen med.

Tillsätt kakaopulver och pepparkakdkryddor ELLER saft och zest från 1 apelsin till äggen och blanda in det, vispa inte för hårt. Smält den mörka chokladen och blanda in den i smeten med mandelmjöl. Vik sen in resten av ingredienserna i äggsmeten.

Häll smeten i muffinsplåten eller i en plåt med höga kanter så kan du skära chokladen i små fyrkanter sedan.
Toppa med lite nötter om du vill.

Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Testa med en tandpetare eller potatissticka. Du ska inte få ut en ren sticka, men heller inte helt kladdig.

De ska vara mjuka och näst intill ofärdiga inuti när de är klara och kan få en lite knäckig topp om mannhar tur (på grund av att vi vispat äggen ordentligt).

De fortsätter att baka när du tagit ut dem ur ugnen.

Låt dem svalna innan du tar dem ur muffinsplåten eller lyfter ur kakan från plåten.

Flera recept

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemummaEn enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den...

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.