Kall immunboostarsoppa

av 10 mar, 2020

Kall immunboostarsopppa

Detta är en god och nyttig soppa för immunförsvaret! Riktigt god med smaker från ingefära, gurkmeja, vitlök, citron med mera.

Under förkylningstider, ta en daglig shot av jamu och toppa med en lunch eller ett mellanmål av denna immunboostarsoppa för att hålla dig friskare och förhoppningsvis hålla dig frisk!

Portioner/antal/mängd:

2 portioner

Tillagningstid:

2 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Mellanmål
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • En stor näve (40-45 grams) gröna bladgrönsaker, exempelvis persilja, grönkål, spenat
  • 1 liten, riven vitlök
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1/4 tsk Cayenne Peppar
  • 1 tsk riven färsk gurkmeja
  • 2 dl benbuljong
  • en nypa salt
  • svartpeppar
  • 2 msk lime- eller citronjuice
  • 1 dl kokosmjölk

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare och kör med en stavmixer tills allt är riktigt mixat. Eller använd en matberedare.

Häll upp i en skål eller kopp och njut.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.