Kokt vildfångad lax

av 12 jul, 2019

Kokt vildfångad lax

Är man i nord Norge så gör man som byborna. Då blir det kokt vildfångad lax med potatis och inlagd gurka. Mums!

På bilden syns även det som heter römme, men du kan istället ta en klick kokosyoghurt såklart.
Det är väldigt gott att äta detta med klassisk inlagd gurka med dill.

Portioner/antal/mängd:

4-6

Tillagningstid:

25-30 minuter*

*receptet gäller frusen fisk. För färsk tid blir det kortare koktid

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 kg laxkotletter
  • Vatten
  • En näve grovsalt

Gör så här:

Lägg laxkotletterna i en kastrull. Fyll upp med vatten så det blir ca 2 cm över laxen.

Ha i en näve grovsalt.

Koka upp och låt sedan stå och sjuda i 25-30 minuter eller tills laxen börjar lossna lite från benen.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.