Krispiga frökex

av 4 maj, 2019

Krispiga frökex

Det finns en mängd olika recept på frökex, även kallat fröknäcke, på nätet och jag har provat några av dessa i min jakt på att hitta ett riktigt gott krispigt frökex.
Det här receptet är en blandning av de olika recept som jag har testat och jag tycker själv att de är de godaste frökexen jag har ätit. Hoppas att du också ska tycka om dem.
Frökexen kan du sen toppa med lite allt möjligt som till exempel leverpastej, mosad avocado, microgreens, kokt ägg, ghee, syrlig probiotisk äggröra eller stekt ägg.

Portioner/antal/mängd:

1 plåt

Tillagningstid:

ca 30 minuter
+ tid för blötläggning
+ tid för att ugnen ska svalna

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 ägg
  • 1 tsk havssalt

Gör så här:

Blötlägg pumpakärnor och solroskärnor över tex natten och torka i ugn.
Läs mer om varför nötter och fröer bör blötläggas här hos Under vårt tak.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan ner med äggen och rör om ordentligt.

Låt stå ca 10-15 minuter så att chiafröna sväller och blandningen blir mer fast.

Bre ut fröblandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Använder du varmluftsugn så kan tiden minskas till ca 8 minuter.

Ta ut plåten och använd en kniv eller en sk pizza slicer för att skära kexen i önskad storlek.

Stäng av ugnen, lägg kexen på ugnsgallret i ugnen och låt de ligga kvar där tills ugnen svalnat. Sen är det bara att njuta av krispiga supergoda frökex.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.