Krispiga frökex

av 4 maj, 2019

Krispiga frökex

Det finns en mängd olika recept på frökex, även kallat fröknäcke, på nätet och jag har provat några av dessa i min jakt på att hitta ett riktigt gott krispigt frökex.
Det här receptet är en blandning av de olika recept som jag har testat och jag tycker själv att de är de godaste frökexen jag har ätit. Hoppas att du också ska tycka om dem.
Frökexen kan du sen toppa med lite allt möjligt som till exempel leverpastej, mosad avocado, microgreens, kokt ägg, ghee, syrlig probiotisk äggröra eller stekt ägg.

Portioner/antal/mängd:

1 plåt

Tillagningstid:

ca 30 minuter
+ tid för blötläggning
+ tid för att ugnen ska svalna

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 ägg
  • 1 tsk havssalt

Gör så här:

Blötlägg pumpakärnor och solroskärnor över tex natten och torka i ugn.
Läs mer om varför nötter och fröer bör blötläggas här hos Under vårt tak.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål och sedan ner med äggen och rör om ordentligt.

Låt stå ca 10-15 minuter så att chiafröna sväller och blandningen blir mer fast.

Bre ut fröblandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Använder du varmluftsugn så kan tiden minskas till ca 8 minuter.

Ta ut plåten och använd en kniv eller en sk pizza slicer för att skära kexen i önskad storlek.

Stäng av ugnen, lägg kexen på ugnsgallret i ugnen och låt de ligga kvar där tills ugnen svalnat. Sen är det bara att njuta av krispiga supergoda frökex.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.