Mandelmassa

av 29 nov, 2019

Mandelmassa

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul.

Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan.

Portioner/antal/mängd:

 Ca 2.5 dl

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Tillbehör
Jul
Påsk
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 1-3 msk kokosmjölk

Gör så här:

Koka upp mandlarna i lite vatten i nån minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kallt.

Skala mandlarna.

Ha i alla ingredienser i en matberedare.

Mixa med knivarna på höga varv i några minuter.

Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Flera recept

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker. Portioner/antal/mängd:  4 portioner Tillagningstid:  10 minuter Kategori: Tillbehör Etikett:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.