Mandelmassa

av 29 nov, 2019

Mandelmassa

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och passar både till olika bakverk till påsk och jul.

Här har ni en enkel variant på den traditionella mandelmassan.

Portioner/antal/mängd:

 Ca 2.5 dl

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Tillbehör
Jul
Påsk
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 1-3 msk kokosmjölk

Gör så här:

Koka upp mandlarna i lite vatten i nån minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kallt.

Skala mandlarna.

Ha i alla ingredienser i en matberedare.

Mixa med knivarna på höga varv i några minuter.

Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.