Mandelmassa

av 29 nov, 2019

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och används ofta till både påsk och jul.

Det här receptet är en enkel variant på den traditionella mandelmassan.

Portioner/antal/mängd:

 Ca 2.5 dl

Tillagningstid:

25 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 1-3 msk kokosmjölk

Gör så här:

Koka upp mandlarna i lite vatten i nån minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kallt.

Skala mandlarna.

Ha i alla ingredienser i en matberedare.

Mixa med knivarna på höga varv i några minuter.

Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.