Pumpapuré

av 30 sep, 2019

Pumpapuré

Pumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa.

Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra goda kakor till exempel.

Här har ni ett recept på hur man gör en pumpa pré som sedan kan användas i diverse recept.

Purén håller i ca en vecka i kylen eller upp till 3 månader i frysen.

Portioner/antal/mängd:

0.5

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 1 Butternut pumpa (gott och lite sötare i smaken)
  • Kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär pumpan i bitar.
Gnid in pumpan med kokosolja.

Lägg pumpan på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i 45-50 min. Kolla på pumpan emellanåt och stick en kniv i den för att se om den är mjuk.

Låt pumpan svalna lite innan du hanterar den. Ta bort skinnet och skär den i mindre bitar. Använd en matberedare, mixer eller stavmixer och kör på tills det blivit en puré.

Häll puréen i ett kaffefilter eller liknade så att lite av vätskan som blir rinner av, då blir din puré lite fastare.

Man kan ha i lite ”pumpakryddor” redan i denna fasen, när man mixar till purén. Annars lägger man til det senare när man lagar något med purén.
Kryddor som går bra med pumpa och som oftast används i olika pumparecept är: kanel, muskotnöt, ingefära, vanilj, nejlika och kardemumma.

 

Flera recept

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkrämMmm...riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm! Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Du kan också göra glass och äta...

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcookerPulled pork är så användbart till mycket. Antingen bara äta som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller gör en enkel sallad till och kanske nån sås. Eller varför inte servera i ett stekpannebröd tillsammans med en salsa och sås....

Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

HallonpannacottaPannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.