Pyttipanna med sötpotatis

av 2 sep, 2019

Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna är väl så mycket husmanskost som man kan få. Och en rätt som väldigt många svenskar äter ofta av, vare sig det är den köpa halvfabrikatsvarianten eller hemmagjord.

Det är också en rätt som är miljösmart då man tar hand om rester och därmed blir det mindre matsvinn. Smart!
Förr var de så mycket bättre på att ta hand om all mat mot vad de flesta är idag dessvärre.

Den här pyttipannan är inte helt traditionell då det är sötpotatis istället för potatis, men riktigt god ändå. Och så är det en väldigt barnvänlig rätt! Vi la till lite extra god korv till dottern sist vi gjorde en pyttipanna av våra rester.

Servera med ett ägg och kanske lite rödbetor eller med färska kryddor. Också god med lite Ramslöksolja eller Ramslökspesto.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 stor sötpotatis
  • 150 gram biff
  • 1-2 korvar
  • 0.5 paket bacon
  • 0.5 lök
  • Salt och peppar
  • Färska örter
  • 1 ägg
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Skär sötpotatisen i tärningar och klipp baconet i små bitar.

Smält kokosolja i en het panna, dra sen ner värmen och lägg i sötpotatis och bacon.
Finhacka löken.

Stek sötpotatis och bacon en stund tills sötpotatisen börjar mjukna lite och baconet börjar få färg. Släng ner löken och stek en stund till.

Skär till korven och köttet. Lägg det i pannan och stek tills det fått färg.

Smaka av med salt, peppar och lite färska örter.

Stek på ett ägg och servera.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.