Pyttipanna med sötpotatis

av 2 sep, 2019

Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna är väl så mycket husmanskost som man kan få. Och en rätt som väldigt många svenskar äter ofta av, vare sig det är den köpa halvfabrikatsvarianten eller hemmagjord.

Det är också en rätt som är miljösmart då man tar hand om rester och därmed blir det mindre matsvinn. Smart!
Förr var de så mycket bättre på att ta hand om all mat mot vad de flesta är idag dessvärre.

Den här pyttipannan är inte helt traditionell då det är sötpotatis istället för potatis, men riktigt god ändå. Och så är det en väldigt barnvänlig rätt! Vi la till lite extra god korv till dottern sist vi gjorde en pyttipanna av våra rester.

Servera med ett ägg och kanske lite rödbetor eller med färska kryddor. Också god med lite Ramslöksolja eller Ramslökspesto.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 stor sötpotatis
  • 150 gram biff
  • 1-2 korvar
  • 0.5 paket bacon
  • 0.5 lök
  • Salt och peppar
  • Färska örter
  • 1 ägg
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Skär sötpotatisen i tärningar och klipp baconet i små bitar.

Smält kokosolja i en het panna, dra sen ner värmen och lägg i sötpotatis och bacon.
Finhacka löken.

Stek sötpotatis och bacon en stund tills sötpotatisen börjar mjukna lite och baconet börjar få färg. Släng ner löken och stek en stund till.

Skär till korven och köttet. Lägg det i pannan och stek tills det fått färg.

Smaka av med salt, peppar och lite färska örter.

Stek på ett ägg och servera.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.