Räkröra

av 8 apr, 2019

Räkröra

Det kan användas till så mycket.

Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.
Det går också att ha som lager i en god smörgåstårta.

Portioner/antal/mängd:

2 portioner

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 250 gram skalade räkor (går även bra med en burk tonfisk i vatten)
  • 2 dl majonnäs
  • 0.4 rödlök
  • 1 bunt dill efter behag
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här:

Blanda majonnäs, finhackad lök, finhackad dill, citron smaka av med salt och peppar.

Skala räkorna och blanda i majonnäsröran.

Ät direkt eller ställ in i kylen.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.