Sötpotatistoast

av 10 maj, 2019

Sötpotatistoast

2016 kunde man se sötpotatistoast överallt. Det började i USA och spred sig sen som en storm över världen och blev jättepopulärt.

I januari 2017 prövade jag (Tine) det för första gången och blev såld. Så gott!
Man kan variera det massor med både kall och varm topping och både söt och mer matig topping.

Det är inte svårt att göra och går relativt snabbt också.

Ett bra alternativ till smörgåsen.

Om du gör bitarna mindre kan du ha de som tilltugg på en fest, eller på ett smörgåsbord med olika topping.

Portioner/antal/mängd:

6 toasts

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 stor sötpotatis
  • Olivolja eller kokosolja
  • Salt och lite svartpeppar
  • Önskad topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva potatisen i ca 5-6 mm tjocka skivor.

Pensla in bitarna med olivolja eller smältkokosolja. Salta och peppra.
Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter. Vänd på sötpotatisskivorna och stek i 15-20 minuter till.

Toppa med olika pålägg.

Kan även göras i en brödrost, men håll ett öga på den så den inte bränns.

 

Tips på olika topping

Avokado och tomat

Sallad, avokado och ägg

Sallad, skinka, stjärnfrukt och rädisa

Sallad, avokado, tomat, paprika, jordgubb

Mandelsmör, banan

Räkröra med dill

Mandelsmör, äpple, kanel

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.