Rulltårta med jordgubbssylt
Portioner/antal/mängd:
10-12 bitar
Tillagningstid:
30 minuter + tid för kakan att svalna
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 2 äggula
- 2.5 dl mandelmjöl
- 0.5 tsk rå vaniljpulver
- 3 msk kokossocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvita så att det blir pösigt.
Vispa äggula och kokossocker pösigt.
Blanda neräggulan i äggvitan försiktigt.
Sikta ner mandelmjöl och rå vaniljpulver i blandningen och rör försiktigt.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så att det blir ett jämnt lager.
In i ugnen i 15-17 minuter. Kolla med en sticka så den är färdig.
Låt kakan svalna helt.
Ta loss kakan från bakplåtspappret och bred på jordgubbssylt.
Rulla ihop och skär i skivor.
Du kan styckfrysa kakan eller förvara den i kylen.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.