Saffranskaka

av 30 nov, 2019

Saffranskaka

Detta är en god och enkel kaka som är riktigt saftig. Man kan utesluta mandelmassan om man inte tycker om det.

Ät som den är eller servera med lite vispad kokosgrädde med apelsin eller kanel eller kokosyoghurt med apelsin eller kanel.

Portioner/antal/mängd:

 10-12 bitar

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 90 gsmält kokosolja
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 1 g saffran (eller 0.5 om du vill ha lite mindre saffranssmak
  • Kokosolja att smörja formen med
  • 200 g mandelmassa

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Använd kokosolja och fetta in en brödform och klä sen formen med bakplåtspapper.

Smält kokosoljan.

Mät upp ägg och honung i en skål.
Vispa tills det är krämigt.

Blanda mandelmjöl, vaniljpulver och safrran i en skål.

Häll i de torra ingredienserna i äggen och blanda försiktigt. Häll i kokosoljan och blanda lite till.

Häll halva smeten i brödformen.
Lägg i mandelmassan och häll i resten av smeten i brödformen.

Ställ in i ugnen i 35-40 minuter.
Efter ungefär 20 minuter kan man få lägga lite folie över kakan ifall att den redan fått mycket färg.
Kakan ska få en fin gyllene färg.

Flera recept

Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.