Scones

av 11 apr, 2019

Scones

Varma scones med lite ghee på som smälter. Mums!

Härligt att kunna bjuda familjen eller vänner på till söndagsbrunch, eller varför inte ta scones till middag en vardag för lite extra guldkant.

Portioner:

2 scones

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader C.

Blanda alla torra ingredienser.
Blanda sen ägg och äppelcidervinäger i en separat skål.
Häll i de torra ingredienserna bland de blöta.

På ett bakplåtspapper häller du ut degen och formar den till en relativt platt rundel. Använd en kniv för att skära ett ryss i brödet (inte ända ner, bara halvvägs). Nagga brödet med en gaffel.

In i ugnen i 15 min.
Stäng av ugnen och låt brödet stå i 5-10 minuter till.

Servera med ghee, hemmagjord sylt, fikonsmör eller annan god marmelad, olika grönsaker eller vad du nu tycker om.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.