Fikonsmör

av 10 nov, 2018

Fikonsmör

Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat.

Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram torkade fikon
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 tsk kanel (eller efter behag)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 msk kokosolja

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en matberedare och använd knivarna.

Slå på högsta fart och låt maskinen gå tills allt blandat väl.
Du kan behöva stänga av och ta ner ingredienserna från kanterna av skålen emellanåt.

Lägg upp i en glasburk, förvara i kylen. Ta fram en stund i rumstemperatur innan servering.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.