Fikonsmör

av 10 nov, 2018

Fikonsmör

Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat.

Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

15 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram torkade fikon
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 tsk kanel (eller efter behag)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 msk kokosolja

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en matberedare och använd knivarna.

Slå på högsta fart och låt maskinen gå tills allt blandat väl.
Du kan behöva stänga av och ta ner ingredienserna från kanterna av skålen emellanåt.

Lägg upp i en glasburk, förvara i kylen. Ta fram en stund i rumstemperatur innan servering.

Flera recept

Sötpotatismos

Sötpotatismos

Sötpotatismos Ett gott och krämigt mos som passar bra till en köttbit, fisk, fågel eller en god korv. Du kan hacka ner lite persilja i moset, eller pressa i en vitlöksklyfta. Supergott!Även gott med lite grillad paprika i moset. Passar fint till barn också iställrt...

Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter När man bakar inom paleo så är det svårt att få samma konsistens som om man bakar med gluten. Och det är likadant med dessa lussekatter, konsistensen är lite annorlunda men rackarns goda tycker jag att de är iallafall. Lite knepigare att baka eftersom...

Hovmästarsås

Hovmästarsås

Hovmästarsås En hovmästarsås utan tillsatser! Väldigt enkel att göra, och har du redan gjort senapen så går det fort också. Den står sig ganska länge i kylskåp men kan ev skikta sig lite, men då är det bara att vispa ihop den igen. Väldigt god till gravad lax....

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.