Fikonsmör
Portioner/antal/mängd:
ca 2.5 dl
Tillagningstid:
15 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 200 gram torkade fikon
- 1 tsk riven ingefära
- 0.5 tsk kanel (eller efter behag)
- 0.5 tsk salt
- 0.5 msk kokosolja
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och använd knivarna.
Slå på högsta fart och låt maskinen gå tills allt blandat väl.
Du kan behöva stänga av och ta ner ingredienserna från kanterna av skålen emellanåt.
Lägg upp i en glasburk, förvara i kylen. Ta fram en stund i rumstemperatur innan servering.
Flera recept
Semmelpannacotta
Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...
Semlor
SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...
Fatballs
FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.