Semmelpannacotta

av 13 feb, 2021

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept på här).

Pannacotta är väldigt enkelt att göra och väldigt gott. De stötta kardemumma kärnorna ger en riktigt god smak av semla i pannacottan.

Du kan antingen lägga mandelmassan uppepå som på bilden, eller så kan du låta pannacottan stå i kylen en stund så den börjat stelna lite, sen blanda i den tunnare mandelmassan och så låta det stelna helt.

Det är bra med en lösare variant av mandelmassa (recept här) för detta recept. Känn dig fram.

semmel-pannacotta-paleo

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

10 minuter + tid i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 gelatinblad (1-1.5 tsk gelatinpulver)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm rå vaniljpulver
  • 0.5 tsk stött kardemummakärnor
  • Mandelmassa
  • Kokosgrädde

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Möt upp kokosmjölken, citronsaften, vaniljpulver och kardemumma i en kastrull och låt koka upp.

Ta kastrullen åt sidan, tillsätt gelatinbladen och vispa tills de löst upp sig.

Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ in i kylen att stelna i minst 3 timmar.

Ha på lite mandelmassa och vispad kokosmjölk på toppen och lite färskt mortlade kardemummakärnor.

Flera recept

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Enkla paleopraliner

Enkla paleopraliner

Enkla paleopralinerSuperenkla och snabba praliner som går att smaksätta precis som man vill. Jag mixar ingredienserna i hacktillbehöret till stavmixern. De är lättast att forma om degen fått ligga lite kallt innan. I det här receptet har jag använt carobpulver för att...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.