Semmelpannacotta

av 13 feb, 2021

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept på här).

Pannacotta är väldigt enkelt att göra och väldigt gott. De stötta kardemummakärnorna ger en riktigt god smak av semla i pannacottan.

Du kan antingen lägga mandelmassan uppepå som på bilden, eller så kan du låta pannacottan stå i kylen en stund så den börjat stelna lite, sen blanda i den tunnare mandelmassan och så låta det stelna helt.

Det är bra med en lösare variant av mandelmassa (recept här) för detta recept. Känn dig fram.

semmel-pannacotta-paleo

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

10 minuter + tid i kylen

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 gelatinblad (1-1.5 tsk gelatinpulver)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm rå vaniljpulver
  • 0.5 tsk stött kardemummakärnor
  • Mandelmassa
  • Kokosgrädde

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Mät upp kokosmjölken, citronsaften, vaniljpulver och kardemumma i en kastrull och låt koka upp.

Ta kastrullen åt sidan, tillsätt gelatinbladen och vispa tills de löst upp sig.

Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ in i kylen att stelna i minst 3 timmar.

Ha på lite mandelmassa och vispad kokosmjölk på toppen och lite färskt mortlade kardemummakärnor.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.