Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

av 27 jun, 2020

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Egentligen kan du ha nästan precis vad som helst i en smoothieglass precis som när du gör en egen smoothie.

Smoothieglass passar perfekt som mellanmål i sommarvärmen så att du eller kanske dina barn eller barnbarn får i sig nyttigheter och blir lite mätta samtidigt som du eller ni kan svalka er. Perfekt!

smoothie-glass-med-rabarber-och-jordgubbb-paleo

Portioner/antal/mängd:

6 glassar/portioner

Tillagningstid:

20 min + 5-24 timmar

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 150 gram jordgubbar
  • 3 msk rabarberkompott
  • 2.5 dl kokosmjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk kollagenpulver

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare eller i en köksmaskin. Rör runt med stavmixer eller starta köksmaskinen och blanda slätt.

Häll antingen upp i glassformar eller i en låda och ställ in i frysen i minst 5 timmar innan servering. Om du har glassen i en låda, ta ut lådan var 30:e minut och rör runt tills det inte riktigt går att röra längre. Eller kör smeten i en glassmaskin.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.