Smulpaj på jordmandelmjöl

av 18 jul, 2020

Smulpaj på jordmandelmjöl

Det här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det autoimmuna protokollet, AIP.

När receptet skapades var det högsäsong för rabaraber men receptet passar såklart även för blåbär, jordgubbar och äpple.

 I receptet har en form med en diameter på 25 cm använts och smulpajen har bakats med mjöler från Dorimax.

Portioner/antal/mängd:

6-8 portioner

 

Tillagningstid:

ca 50 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

Rabarberpaj:

  • ca 8 dl rabarber i bitar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 dl grovt jordmandelmjöl
  • 1 dl fint jordmandelmjöl
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm havssalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosolja i fast form + lite kokosolja för att smörja pajformen
  • 2 msk lönnsirap

Gör så här:

Kyl kokosoljan om den inte är i fast form. Kokosolja blir flytande vid 25 grader.

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka rabarbern i ca två centimeter stora bitar och blanda med lönnsirapen i en pajform. 

Blanda ihop de torra ingredienserna.

Tillsätt lönnsirap och kokosoljan och baka ihop mjölblandningen till en deg med fingrarna.

Smula degen över rabarbern (eller det du valt som innehåll för din paj).

Ställ in pajen i mitten av ugnen ca 20 – 30 minuter.

Kan serveras både ljummen och kall. Gott med en klick kokosyoghurt till eller en hemmagjord vaniljsås. 

 

Flera recept

Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Paleo BallerinakakorIbland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga...

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.