Tomatpaj med basilika

av 28 jul, 2019

Tomatpaj

En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar.

Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.

Portioner/antal/mängd:

4-6 portioner

Tillagningstid:

90 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

 

Pajdeg
  • 2dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • En nypa salt
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl kallt vatten
Fyllning
  • 400 g tomater (de du hade i ugnen)
  • 4 ägg
  • 2 dl hemmagjord aioli
  • ca 0.5 dl vårlök 50
  • En näve färsk basilika
  • Svart peppar efter behag

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Skär tomaterna i skivor och lägg ut dem på bakplåtspapper på en plåt.

Ställ in i ugnen i 25 min för att vätska ska krypa ur dem.

Gör pajdegen under tiden.

 

Pajdeg

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sen resten av ingredienserna. Blanda ordentligt.

Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga botten lite.

Ställ in i kylen att vila i 15-20 minuter. Behöver ej förgräddas.

Fyllning

Lägg tomaterna i pajdegen.
Hacka vårlöken och basilikan och lägg i pajdegen.

Vispa ihop 4 ägg tillsammans med aioli och svartpeppar häll det över tomaterna i pajskalet.

Ställ in i ugnen i 30-40 min.

Ta ut pajen och låt stå i 15-20 minuter innan du serverar pajen.

Tips!
Du kan låta bli pajdegen och få en god quicke istället!
Lite knaperstekt bacon i pajen är också en smakförhöjare, eller nån matsked pesto.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.