Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

av 2 nov, 2020

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Det är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk.

Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska kycklingen.

Denna rätt blir god tillsammans med en fänkålssallad, en gräddig sås med kokos och hemamgjord gelé.

ugns-stekt-ank-brost-med-fankals-sallad-och-graddig-sas-med-kokos

Portioner/antal/mängd:

 2 personer

Tillagningstid:

40 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ankbröst à 150-200 gram vardera
  • Salt och Peppar
  • Fett att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär rutmönster i fettkappan.
Värm upp en panna och ha i lite stekfett. Krydda med salt och peppar.

Lägg i ankböösten i den heta pannan och stek i ca 4 minuter per sida.

Lägg upp ankbrösten i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Du kan lägga över lite folie för att det inte ska få mer färg.
Med stektermometer ska innetemperaturen bli 60 grader innan det är färdigt.

Vill du ha knaprigare fett kan du snabbt steka fettsidan igen i en het panna innan servering.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Kanelbullar

Kanelbullar

KanelbullarPrecis som med andra paleo-bakverk så är det svårt att efterlikna originalet. Här tycker jag iallafall att smaken kommer väldigt nära, även om konsistensen blir mer som en kaka. Jag använder ghee i det här receptet men det går säkert att byta ut till en...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.