Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

av 2 nov, 2020

Det är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk.

Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska kycklingen.

Denna rätt blir god tillsammans med en fänkålssallad, en gräddig sås med kokos och hemmagjord gelé.

ugns-stekt-ank-brost-med-fankals-sallad-och-graddig-sas-med-kokos

Portioner/antal/mängd:

2 portioner

Tillagningstid:

40 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ankbröst à 150-200 gram vardera
  • Salt och peppar
  • Fett att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär rutmönster i fettkappan.
Värm upp en panna och ha i lite stekfett. Krydda med salt och peppar.

Lägg i ankbrösten i den heta pannan och stek i ca 4 minuter per sida.

Lägg upp ankbrösten i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Du kan lägga över lite folie för att det inte ska få mer färg.
Med stektermometer ska innetemperaturen bli 60 grader innan det är färdigt.

Vill du ha knaprigare fett kan du snabbt steka fettsidan igen i en het panna innan servering.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.