Sötpotatisgnocchi
Smakar riktigt gott med t.ex en tomatsås som på bilden!
Man kan alltid ha lite bacon, räkor, oliver, köttrester eller annat i tomatsåsen för att göra den matigare.
Gnocchin är också god att servera med en köttfärssås, köttbullar eller en ramslökspesto.
Du kan frysa gnocchin innan de kokas.
När du sen ska använda dem ska de inte tinas först, utan du slänger ner dem i kokande vatten och så är de klara när de flyter upp till ytan
Ingredienser:
- 2 stora sötpotatisar
- 5 dl mandelmjöl
- 2 dl cassavamjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ägg
- Salt
- kokosolja att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä in potatisarna i folie, gör små hål i folien på ett par ställen.
Lägg dem på en plåt och in i ugnen i 60-90 minuter eller tills de är mjuka. Öppna foliet lite och låt dem svalna lite innan du tar av foliet helt och sen skalet.
Lägg sötpotatis, ett ägg och salt i en matberedare.
Mixa allt slätt.
Blanda cassavamjöl, mandelmjöl och bakpulver.
Blanda i de torra ingredienserna i mixern och blanda väl. Degen kommer att vara lite kladdig. Ställ in i kylen i 30 min.
Ta cassavamjöl i händerna och ta sen lite ”deg” i taget i handen och forma en liten boll som du sen plattar till lite. Lägg på ett bakplåtspapper. cassava pulver på diskbänken. Fortsätt likadant med resten av degen.
Ta sen en gaffel, doppa den i cassavamjöl och pressa till varje gnocchi lite.
Koka upp vatten i en kastrull.
Ta några gnocchi i taget och lägg ner dem i kastrullen. Se till att de inte fastnar i varandra eller i botten på kastrullen. När de flyter upp till ytan är de klara.
Lyft dem med en hålslev och lägg åt sidan i en sil så att de får rinna av. Fortsatt likadant med all gnocchi.
Smält kokosolja i en stekpanna.
Stek gnocchin på varje sida tills de blivit lite gyllene, ca 3-5 minuter.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.