Aprikos- och glöggmarmelad

av 16 nov, 2018

Aprikos- och glöggmarmelad

Den här marmeladen är väldigt god till både frökex, pepparkakor och saffransskorpor. Passar fint att bjuda på till adventsfikat.

Portioner/antal/mängd:

1

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 400 g torkade aprikoser
  • 2 dl äppelmust
  • 3 dl glögg
  • 1 dl hackad pistachnötter
  • 0.5 dl russin

Gör så här:

Lägg aprikoserna i en skål och häll på glöggen och äppelmusten. Låt stå i minst en timme.

Hacka aprikoserna och lägg i en kastrull. Häll på glöggen.

Koka upp och sänk värmen lite. Låt sjuda i minst 20 min, gärna längre.

Hacka pistachnötterna medan det sjuder.

Låt marmeladen svala.

Ta sen en stavmixer och mixa aprikoserna lite lätt, men låt det fortfarande finnas bitar i det. Blanda ner pistachnötterna och lite russin.

Lägg upp i glasburkar.
Håller länge i kylen.

Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.