Aprikos- och glöggmarmelad

av 16 nov, 2018

Aprikos- och glöggmarmelad

Den här marmeladen är väldigt god till både frökex, pepparkakor och saffransskorpor. Passar fint att bjuda på till adventsfikat.

Portioner/antal/mängd:

1

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 400 g torkade aprikoser
  • 2 dl äppelmust
  • 3 dl glögg
  • 1 dl hackad pistachnötter
  • 0.5 dl russin

Gör så här:

Lägg aprikoserna i en skål och häll på glöggen och äppelmusten. Låt stå i minst en timme.

Hacka aprikoserna och lägg i en kastrull. Häll på glöggen.

Koka upp och sänk värmen lite. Låt sjuda i minst 20 min, gärna längre.

Hacka pistachnötterna medan det sjuder.

Låt marmeladen svala.

Ta sen en stavmixer och mixa aprikoserna lite lätt, men låt det fortfarande finnas bitar i det. Blanda ner pistachnötterna och lite russin.

Lägg upp i glasburkar.
Håller länge i kylen.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.