Saffransskorpor

av 15 nov, 2018

Saffransskorpor

Underbart goda skorpor perfekta för adventsfikat och att ge bort som en gåva.

Väldigt goda med plommonchutney, aprikos- och glöggmarmelad eller fikonsmör.

Portioner/antal/mängd:

ca 20 skorpor

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Bröd och kex
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja (45 gram)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5-1 g saffran
  • Hackade mandlar eller pistachnötter

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ihop ägg, kokosolja och saffran.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

Hacka mandeln och tillsätt den också till degen.

Låt degen stå i 10 min.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela degen i 2 delar. Rulla ut till två längder och platta till degen något.

Ställ in i ugnen i 15 min. Håll koll så det inte blir för mycket färg på det, ha på folie om det sker.

Ta ut plåten och skär längderna i långa sneda bitar.

Sänk värmen på ugnen till 150 grader C.
Ställ in plåten i ugnen igen i 20-30 minuter eller tills de är torra. Igen, håll koll så de inte får för mycket färg.
Du kan också låta de stå inne i ca 30 minuter, sen stänga av ugnen och låta skorporna torka på eftervärme.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.