Saffransskorpor

av 15 nov, 2018

Saffransskorpor

Underbart goda skorpor perfekta för adventsfikat och att ge bort som en gåva.

Väldigt goda med plommonchutney, aprikos- och glöggmarmelad eller fikonsmör.

Portioner/antal/mängd:

ca 20 skorpor

Tillagningstid:

1 timme

Kategori:

Bröd och kex
Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja (45 gram)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5-1 g saffran
  • Hackade mandlar eller pistachnötter

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ihop ägg, kokosolja och saffran.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

Hacka mandeln och tillsätt den också till degen.

Låt degen stå i 10 min.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela degen i 2 delar. Rulla ut till två längder och platta till degen något.

Ställ in i ugnen i 15 min. Håll koll så det inte blir för mycket färg på det, ha på folie om det sker.

Ta ut plåten och skär längderna i långa sneda bitar.

Sänk värmen på ugnen till 150 grader C.
Ställ in plåten i ugnen igen i 20-30 minuter eller tills de är torra. Igen, håll koll så de inte får för mycket färg.
Du kan också låta de stå inne i ca 30 minuter, sen stänga av ugnen och låta skorporna torka på eftervärme.


Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.